26/2/21

L’oli Montsagre de la cooperativa d’Alanterres, d’Horta de Sant Joan, guanya el premi a Millor Oli d’Oliva Verge Extra del XXXVII Concurs de tast d’olis de les Terres de l’Ebre

Ahir a la tarda es va donar a conèixer el veredicte del XXXVIII Concurs de tast d'olis de les Terres de l'Ebre, en el marc de l'Àgora de l'Oli de la XXVI Fira de l'Oli i V de la Garrofa de Jesús. Tot i haver-se de celebrar de manera virtual a causa de la crisi sanitària de la pandèmia del Covid-19, ningú ha volgut faltar a aquesta cita. I és que d'un total de 42 participants, el premi a Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Fira se l'ha endut la cooperativa d'Alanterrers, d'Horta de Sant Joan, pel seu oli Montsagre, de la varietat Picual, de fulles verdes fresques. A més, també ha estat el primer classificat en la categoria a Millor Oli d'Oliva Verge Extra Ecològic. Al seu darrere hi van quedar D'Algars, de BioCaseres, i Cota535, de la varietat Arbequina.

El president de la cooperativa, Albert Barroves, ha explicat que "aquest oli s'aconsegueix gràcies a tenir molta cura al llarg de tot el procés de transport i conservació que ens permet mantenir aquesta qualitat" i ha destacat que "és l'oli amb més qualitats organolèptiques per a la salut i fa que el consumidor aprengui a apreciar més aquest producte". Barroves ha agraït l'esforç que fa cada any l'organització de la fira per "promocionar la cultura de l'oli" i "potenciar un sector en el que queda molt per a fer i ara passa per uns moments complicats".

Ara, el guanyador rebrà l'acreditació per part de l'E.M.D. de Jesús per poder participar a fires i concursos internacionals a França i al Japó, així com també els adhesius certificant el premi perquè els usin per a l'etiquetatge de les seves ampolles.

En la categoria de Millor Oli d'Oliva Verge Extra amb D.O.P. de les Terres de l'Ebre, el guanyador ha estat l'oli Identitat, de la varietat Empeltre, de l'empresa amb el mateix nom, d'Horta de Sant Joan. Pel seu darrere van quedar-hi Cota535 amb la varietat Arbequina-Empeltre, de la Fatarella, i Massís del Port 1898, de la varietat Empeltre, de Bot.

Identitat també s'endugué el primer premi de la categoria a Millor Oli d'Oliva Verge Extra de les Terres de l'Ebre sense D.O.P. amb el seu producte de la varietat Picual. El segon premi va ser per a Or de l'Ebre, varietat Arbequina, de la cooperativa Colomé Mulet, de Campredó, i Verge Extra Select Cast, també de la varietat Arbequina, de la cooperativa de Soldebre de Tortosa.

Pel que fa al premi al Millor Oli d'Oliva Verge Extra, va anar a parar a Priordei, de la varietat Rojal, de l'empresa Margalef de Montsant Agro Foods & Commerce. El segon guanyador de la categoria va ser l'oli Degustus Selecció Especial, de la varietat Arbequina, de la Cooperativa de La Granadella, de Les Garrigues.

Finalment, el premi al Millor Oli d'Oliva Verge de productors particulars o de collita pròpia va ser per a Montse Sebastià, de Bítem. El segon premi per a Teresa Consol i el tercer per a Eulàlia Munné.



Jesús (Tortosa), Terres de l'Ebre, 25 de febrer de 2021


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari

Ditxos de Sant Antoni de Gandesa 2014

Sexta Fira del Tocino de Caseres

25è aniversari del Consell Comarcal de la Terra Alta

Subhasta de la llenya de Sant Blai

Presentació de 'La passió' de Vilalba dels Arcs 2013

Contacta amb ROL

Contacta amb ROL