28/7/18

Homenatge del Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre (CEBE) de Gandesa al brigadista irlandès que va creuar el riu portant la senyera

Avui ha tingut lloc l'acte d'homenatge que ha oferit el Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre (CEBE) de Gandesa a Michael O'Riordan, brigadista irlandès que va creuar el riu a Vinebre portant la senyera l'any 1938 quan tenia 20 anys. L'acte, organitzat per la Comissió de la Dignitat, ha comptat amb la presència del fill del brigadista homenatjat, qui ha fet un perfil del seu pare, mort l'any 2006,i ha interpretat una cançó en la seua memòria.

L'homenatge ha consistit en el descobriment d'un quadre a l'oli, obra del pintor barceloní Pere Piqué, que representa el pas de l'Ebre per les tropes republicanes el juliol de 1938. Com sigui que no hi ha fotografies que immortalitzin el pas de l'Ebre amb la senyera, Piqué ha fet una interpretació artística del moment, plasmant el paisatge exacte del lloc on la columna de brigadistes britànics en la qual servia O'Riordan va passar el riu el juliol de 1938. El quadre s'ha ubicat en la sala on hi ha la instal·lació d'una trinxera al CEBE i conformarà un nou atractiu del museu gandesà dedicat a la batalla de l'Ebre.

A l'acte hi ha assistit Toni Strubell, fundador i coordinador de la Comissió de la Dignitat; Carles Luz, alcalde de Gandesa, i membres del CEBE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada