19/8/18

Quinta edició de la Festa de l'Ametla de la Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca ha celebrat avui la quinta edició de la Festa de l'Ametla, un certamen que vol potencial un dels principals productes agroalimentaris típics de la localitat de la Terra Alta. La festa ha aplegat centenars de persones, que han pogut visitar un mercadet de productes artesanals i d'aliments de proximitat, i una mostra d'oficis antics, amb la presència de terrissers, canyisseres, fiiladores, picapedrers..., entre altres activitats.

La inaiguració de la festa ha anat a càrrec de Xavier Vela, president del sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC). Vela, pagès de la població veïna de Corbera d'Ebre, ha fet el seu pregó parlant del bon moment i les perspectives de futur del conreu de l'ametla, un producte que cada cop gaudeix de més demanda en els mercats internacionals i, per tant, amb bones perspectives de futur a curt i llarg termini.

Durant tota la jornada ha romàs obert el mercadet artesanal i s'han efectuat activitats complementàries, com una visita al sindicat agrari o un dinar de germanor. També cal destacar una petitat exposició de maquinària agrícola, on s'ha pogut contempar el primer tractor que va existir al municipi, donat per la família Mateu a l'Ajuntament, i restaurat gratuïtament perl veí de la Pobla Pere Espanyol.

La festa ha congregat diversos alcaldes de la comarca, encaçalats per Antoni Ferré, alcalde de la Pobla de Massaluca, i Carles Luz, president comarcal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ditxos de Sant Antoni de Gandesa 2014

Sexta Fira del Tocino de Caseres

25è aniversari del Consell Comarcal de la Terra Alta

Subhasta de la llenya de Sant Blai

Presentació de 'La passió' de Vilalba dels Arcs 2013

Contacta amb ROL

Contacta amb ROL