21/10/13

Morella, la comarca del Matarranya i la Terra Alta s'uneixen per potenciar el turisme, les relacions comercials i establir sinergies socioeconòmiques als tres territoris


 L'Ajuntament de Morella, el Consell Comarcal del Matarranya i el de la Terra Alta, juntament amb les associacions empresarials dels tres territoris (Associació d'Empresaris Turístics de Morella, Associació d'Empresaris Matarranya i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Terra Alta), estan engegant iniciatives conjuntes per potenciar el turisme i les relacions comercials entre els tres territoris. Una de les quals tindrà lloc dijous que ve, amb l'organització d'un presstrip (viatge de premsa), per a mitjans de comunicació i blocaires turístics, que coneixeran els atractius i recursos turístics de les tres zones.

Prèviament, ja s'han dut a terme els primers contactes entre les tres associacions empresarials: al juny, els empresaris de Morella van visitar diverses poblacions del Matarranya, per conèixer el seu potencial empresarial i turístic i, més endavant, tindran lloc noves trobades entre els empresaris dels tres territoris a les tres zones, respectivament.

'Tres territoris, una sola terra'

Morella, el Matarranya i la Terra Alta estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats autònomes diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt semblants: en èpoques passades, els antics llaços comercials, amb rutes que començaven a l'interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa; les fires, que suposaven el punt de trobada comercial; els vincles que s'estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes; la gastronomia, amb plats i postres que encara que canviïn de nom tenen el mateix gust… En l'actualitat, quant a agricultura, als tres territoris es conrea l'olivera, la vinya i l'ametlla. En ramaderia, els productes carnis derivats del porc i del be són la base econòmica de les tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l'arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distingeixi les fronteres administratives, i relacioni les tres comarques amb un únic territori.

Presstrip

Dijous que ve, dia 24 d'octubre, se celebrarà el primer presstrip conjunt. En el qual, a través de la coordinació del periodista turístic Javier García Blanco, participaran els següents periodistes i blocaires del món turístic:

Ángel López-Soto: és freelance i col·labora en diversos mitjans escrits tots els mesos: El Mundo, El País & El País Setmanal, Jo Dona (secció viatges), Siete Leguas (revista de viatges d'El Mundo), és director de la publicació digital GEA Photowords i col·laborador de Condé Nast Traveler, entre uns altres.


Jordi Jofré Neyra: de la revista Viatjeros, (té versió digital i impresa)

Óscar Marín, de Descobrir Catalunya i el blog El plaer de viatjar

Araceli Infante Castellanos: dels serveis informatius de La Sexta, i autora del blog Un paseo por el mundo, de Tele5.

Paco Bellido: responsable del blog de viatges Cuaderno de Viaje (http://viajero.blogalia.com/), un dels més veterans de la xarxa.

Laura Torralba: autora del blog Lala Viajera.

Ana Fañanás: del mitjà Tripwolf d'Espanya

Verónica Montuenga: del blog Diario del Viajero, El Próximo Viaje i Viajandopor.com

Javier García Blanco: col·laborador en Viajes en el Objetivo, revista Historia de Iberia Vieja, Ocho Leguas (la revista de viatges de l'edició digital d'El Mundo)


El desenvolupament del presstrip serà el següent:

Dijous 24 d'octubre

08:30 Esmorzar.

09:30 Recepció a Morella. Ajuntament.

10:30 Activitat al complex esportiu Saltapins

13:00 Visita a la formatgeria Pastor de Morella.

14:30 Dinar

16:30 Passeig per la localitat, visita guiada a la basílica i pujada al castell. Després de baixar del castell, breu visita al museu paleontològic a l'església de Sant Miquel

19:30 / 20:00 Temps de descans

Sortida en fer-se fosc per fotografiar Morella il·luminada des de diferents punts

21:30 Sopar

Nit a Morella


Divendres 25 d'octubre

08:30 Sortida de Morella.

09:30 Allotjament a Horta de Sant Joan. Sortida d'Horta de Sant Joan cap a l'antiga estació de la Via Verda

09:45 Sortida amb bicicleta fins a l'estació de Prat de Comte. Via Verda.

11:45 Arribada a l'estació de Prat de Comte. Trasllat fins a Horta de Sant
Joan.

12:45 Sortida des d'Horta de Sant Joan cap a Vilalba dels Arcs (30 km).

13:15 Arribada a Vilalba dels Arcs. Tast d'olis, DOP Oli de la Terra Alta  a l'Hotel Nou Moderno. Ruta de l'Oli.

14:00 Esmorzar a l'Hotel Nou Moderno, de Vilalba dels Arcs.

16:00 Sortida cap a Corbera d'Ebre.

16:30 Visita al Centre d'Interpretació 115 dies de Corbera d'Ebre.

17:00 Visita al Poble Vell de Corbera d'Ebre.

17.30 Sortida cap a Gandesa.

17:45 Arribada al Centre per al Foment de la Cultura del Vi i de l'Oli de
Gandesa. Paisatges del vi. Visita al centre i tast de vins DO Terra Alta.

19:00 Visita guiada al Celler Cooperatiu de Gandesa. 


20:00 Descans.

21:00 Sopar al restaurant Sibarites. 

Trasllat a Horta de Sant Joan (hotel).
.


Dissabte 26 d'octubre

09:30 Sortida en direcció a la ruta dels "Primers Pobladors". Visita de les pintures rupestres, túmuls funeraris i poblat iber a Calaceit.

12:30 Visita a l'ermita de la Mare de Déu de la Font, al municipi de Pena-roja de Tastavins. i Inhóspitak (subseu Dinópolis).

13:30 Degustació de pernil i embotits.

14:00 Dinar.

16:30 Visita de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, Santa Bàrbara i la població de la Freixneda.

18:30 Visita nucli antic de Vall-de-roures.

20:00 Descans a l'hotel.

21:00 Sopar.


Diumenge 27 d'octubre

10:45: Passeig pel Parrissal.

12:00 Fira dels Bolets a Beseit.

13:00 Dinar.

16:00 Sortida cap a Saragossa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ditxos de Sant Antoni de Gandesa 2014

Sexta Fira del Tocino de Caseres

25è aniversari del Consell Comarcal de la Terra Alta

Subhasta de la llenya de Sant Blai

Presentació de 'La passió' de Vilalba dels Arcs 2013

Contacta amb ROL

Contacta amb ROL