30/9/13

La Via Verda de la Terra Alta, inclosa a la guia que recull les deu vies verdes accessibles de l'Estat

La Plataforma Representativa Estatal de Discapacitats Físics (PREDIF) i la Fundació de Ferrocarrils Espanyols han presentat la guia "Vías Verdes accesibles", que conté informació sobre l'accessibilitat física, visual i auditiva de 10v ies verdes de l'Estat i de l'oferta turística del seu entorn. La Via Verda de la Terra Alta és la única de Catalunya que ha estat inclosa a la guia, ja que disposa d'un tram totalment adaptat i d'un servei de lloguer de bicicletes adaptades per a persones discapacitades.

La informació detalla les condicions d'accessibilitat dels trams de Via Verda millor adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com d'allotjaments, restaurants, oficines de turisme, monuments, museus, espais en la naturalesa, instal·lacions esportives i activitats d'oci per a qualsevol persona.

Té caràcter descriptiu perquè cada persona pugui planificar el seu viatge i triar la seva destinació en funció de les seves necessitats específiques. Per això, disposa també de continguts en lectura fàcil dirigits a persones amb discapacitat intel·lectual i/o amb dificultats de comprensió lectora.

La guia, que compta amb la col·laboració de Fundació ONCE i Fundació Vodafone Espanya, s'ha realitzat íntegrament en un web accessible (www.viasverdesaccesibles.es) que s'adapta a tot tipus de dispositius: ordinador, tauleta o dispositiu mòbil.

En aquest sentit, s'ha prestat la màxima atenció perquè les funcionalitats i els continguts siguin usables i accessibles per a totes les persones, especialment per a les que tenen discapacitat visual. A més, el web es mantindrà viu amb l'actualització dels continguts existents i la introducció de noves vies verdes.

Les vies verdes són antics traçats ferroviaris en desús que s'han rehabilitat com a itineraris oberts a senderistes i ciclistes. Existeixen 100 vies verdes a l'Estat espanyol que sumen una longitud de 2.000 km. El traçat còmode per passejar permet als visitants conèixer i gaudir l'entorn natural. Poden recórrer-se amb seguretat i autonomia per persones amb mobilitat reduïda, famílies amb nens, persones grans i persones amb discapacitat que freqüenten aquests camins.

A banda de la de la Terra Alta (23 km), les vies verdes incloses en la guia són:

Via Verda de la Serra (Cadis-Sevilla) 36 Km
Via Verda de l'Oli (Jaén) 55 Km
Via Verda de la Jara (Toledo) 52 Km
Via Verda del Tajuña (Madrid) 47 Km
Via Verda de Laciana (León) 6 Km
Via Verda de la Senda del Oso (Astúries) 41.5 Km
Via Verda del Nord-oest (Múrcia) 78 Km
Via Verda d'Ojos Negros (Castelló-València) 70 Km
Via Verda del Plazaola (Navarra-Guipúscoa) 42.5 Km
Cap comentari:

Publica un comentari

Ditxos de Sant Antoni de Gandesa 2014

Sexta Fira del Tocino de Caseres

25è aniversari del Consell Comarcal de la Terra Alta

Subhasta de la llenya de Sant Blai

Presentació de 'La passió' de Vilalba dels Arcs 2013

Contacta amb ROL

Contacta amb ROL